Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου
1 συσκευασία ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΔΙΡΦΥΣ 300γρ
4 καρότα
2 ξερά ψιλοκομένα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
1 φ.σ μπύρα
2 κ.σ μουστάρδα σε σπόρους
1 φ.τ κρέμα γάλακτος
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ θυμάρι
1 κ.σ κορν φλάουρ
5-6 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους  και τα μανιτάρια ΔΙΡΦΥΣ
Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και σβήνουμε το φαγητό με την μπύρα. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και το θυμάρι.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το κοτόπουλο για 45 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Όταν βράσει, βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
EXECUTIVE CHEF

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

  • dirfis-manitaropilafo-250g

    Mανιταροπίλαφο 250g

    Έτοιμο μίγμα με ελληνικό κίτρινο ρύζι , αποξ. λαχανικά , αποξηραμένα μανιτάρια και κρεμμυδάκι....
    3,51 €
    dirfis-manitaropilafo-250g
  • dirfis-apoksiramena-tremella-30g8

    Τρεμέλλα αποξηραμένη 30g

    Πρόκειται για καλλιεργούμενα μανιτάρια του είδους Tremella fuciformis Berk. (1856) (αγγλ. white...
    4,30 €
    dirfis-apoksiramena-tremella-30g8