Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

 

Ο όρος «φαρμακευτικά» μανιτάρια ("medicinal mushrooms") αναφέρεται στην σύγχρονη παγκόσμια βιβλιογραφία σε μανιτάρια τα οποία έχουν από την αρχαιότητα χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σύγχρονες μελέτες επιβεβαιώνουν την παρουσία διαφόρων βιοδραστικών ενώσεων στα συγκεκριμένα μανιτάρια με επιβεβαιωμένη ωφέλιμη επίδραση στην καλή υγεία του ανθρώπου. Καταναλώνοντας μανιτάρια της κατηγορίας αυτής δεν αντικαθίσταται κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή αλλά συμπληρώνεται το διαιτολόγιο με ένα νόστιμο έδεσμα υψηλής διατροφικής  αξίας , το οποίο συμβάλει θετικά σε διάφορες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

 

Η μορφή με την οποία σας προσφέρουμε τα μανιτάρια αυτά είναι ή ολόκληρα -αποξηραμένα είτε με την μορφή πούδρας (η οποία προέρχεται από άλεση ολόκληρου του μανιταριού). Με τον τρόπο αυτό είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε αυτούσιο το μανιτάρι όπως αυτό φυτρώνει στο φυσικό του περιβάλλον ή όπως αναπτύσσεται στις πρότυπες καλλιέργειες μας. Σε καμιά περίπτωση δεν προέρχεται από εκχυλίσματα, δεν έχει υποστεί τροποποίηση ή προσθήκη οποιασδήποτε ουσίας-προσθέτου .

 

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. Πολύ απλά θα μπορούσαν να λέγονται "ΜΑΝΙΤΑΡΟ- βότανα", όμοια με τα γνωστά βότανα όπως το δίκταμο, το τσάι του βουνού, η ρίγανη, κα.

Η διαφορά τους έγκειται στο ότι ( εκτός από το γανόδερμα που δεν μαγειρεύεται) πρόκειται για εδώδιμους μύκητες με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ γεύση που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν ή να συμπληρώσουν τα καθημερινά σας πιάτα. ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΛΗΞΟΥΝ !

 

Γιατί λοιπόν προτιμάμε τα μανιτάρια αυτούσια σε αποξηραμένη μορφή:

  1. H αποξήρανση τους γίνεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (30-35oC) στις οποίες δεν καταστρέφονται τα ωφέλιμα βιοδραστικά συστατικά.
  2. Τα αποξηραμένα μανιτάρια περιέχουν όλα τα θρεπτικά και βιονεργά συστατικά σε συγκέντρωση 8-10 φορές μεγαλύτερη από τα φρέσκα. Έτσι η άποψη κάποιων ότι τρώγοντας μανιτάρια θα πρέπει να καταναλώσουμε πολύ μεγάλες ποσότητες σε κάθε γεύμα προκειμένου να «πάρουμε» τα ωφέλιμα συστατικά δεν ισχύει στην περίπτωση των αποξηραμένων.
  3. Τα αποξηραμένα μανιτάρια συντηρούνται χωρίς να γίνεται χρήση κανενός απολύτως συντηρητικού ή προσθέτου.

ΠΡΟΣΟΧΗ . ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ "ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ" ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΔΕΣΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

Τα πιο σημαντικά για την διατήρηση της καλής λειτουργίας του οργανισμού είναι μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής.

 

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΥΠΟΙ (Η' ΕΙΔΗ) ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

(*σύμφωνα με πρόσφατα επιστημονικά άρθρα)

 

Ενίσχυση εξαντλημένου ανοσοποιητικού συστήματος

 Pleurotus, Lentinula, Agaricus blazei, Hericium, Grifola, Ganoderma

Βελτίωση  καρδιαγγειακής λειτουργίας

 GanodermaLentinula

Συμβολή στην καλή λειτουργία του ήπατος και του εντέρου

 Ganoderma, Hericium Grifola, Auricularia

Πρόληψη ασθενειών

 Lentinula, Agaricus blazei, Ganoderma

Αποτοξίνωση

 Ganoderma

Άσθμα και αναπνευστικό

 Ganoderma

Υπέρταση

 Grifola, Lentinula, Ganoderma, Pleurotus

Βελτίωση φυσικής κατάστασης – αθλητισμός

 Ganoderma, Hericium

Αλλεργίες

 Trametes

Αρθρίτιδες – αρθροπάθειες

 Grifola, Lentinula, Pleurotus

Σακχαρώδης διαβήτης

 Ganoderma, Craterellus, CoprinusGrifola

Ημικρανίες

 Auricularia, Ganoderma, Lentinula

Σκλήρυνση κατά πλάκας

 Agaricus blazei, Hericium, Ganoderma

Καταπολέμηση παχυσαρκίας

 Coprinus, Grifola, Hericium, Ganoderma, Lentinula, Pleurotus

 

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...